Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Friday: Prestatie-eisenmodel

27 januari 2023 van 3:00 pm tot 4:00 pm

De BIM basis ILS schrijft voor om ‘relevante bouwfysische eigenschappen’ aan de objecten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de wbdbo-waarde, inbraakwerendheid of isolatiewaardes. In de praktijk komt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de modellerend architect te liggen. Er ontstaat een één-tweetje tussen de adviseur, die op de pdf-plattegrond van de architect de prestatie-eisen adviseert, en de architect, die deze waardes overneemt in het model. De adviseur zal op zijn/haar beurt controleren of het advies goed is overgenomen. Een omslachtig proces, dat zeker ruimte voor optimalisatie laat.

NAAR EEN PRESTATIE-EISENMODEL

Eigenlijk ligt het voor de hand dat de adviseur verantwoordelijk en eigenaar wordt van de prestatie-eisen informatie. Dan ontstaat er een ‘prestatie-eisenmodel’ waar het advies wordt vastgelegd in 3D, maar ook op plattegrond zichtbaar is bij de architect, voor de aanvraag omgevingsvergunning. Tijdens deze Online Friday gaat Martin Vrielink (Nieman) graag het gesprek met je aan. Wat zou de meerwaarde kunnen zijn van een prestatie-eisenmodel? Is hier behoefte aan in de markt? En wat zijn de praktische, technische of procesmatige bezwaren?

Tijd

Deze online sessie duurt van 15:00-16:00 uur.

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden