Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paris Proof Embodied Carbon

15 februari 2022 van 12:00 pm tot 5:00 pm

Wereldwijd moet de CO₂-uitstoot drastisch verlaagd worden om de aarde niet te veel op te laten warmen en zo de Parijse klimaatdoelstellingen te halen. De hoeveelheid CO₂ die we tot 2050 nog in de atmosfeer mogen brengen is beperkt. Met dat potje in het achterhoofd, is het wel duidelijk dat de wereld op te grote voet leeft.

Op dit congres gaan we in op de urgentie van CO2 reductie, lichten we de budgetbenadering verder toe en gaan we samen aan de slag om de gehele bouwkolom de goede kant op te helpen.

Gevolgen Paris Proof aanpak

We naderen de 1,5 graad opwarming, blijkt uit onderzoek van het IPCC. Dat heeft ook gevolgen voor de Paris Proof-aanpak. Want grootschalige renovatie zorgt op lange termijn voor minder uitstoot, maar op korte termijn juist meer.

Tijdens het congres gaan we in hoe de gebouwde omgeving kan toewerken naar een integrale Paris Proof-gebouwde omgeving. Daarbij kijken we niet alleen naar de operationele emissie van het gebouw, maar ook naar de zogenaamde materiaalgebonden emissies (embodied carbon). Immers kost het produceren van bouwmaterialen, om gebouwen duurzaam te renoveren en bijvoorbeeld te isoleren, veel CO₂ in de vorm van materiaalgebonden emissies. Zo geeft de productie van beton een enorme CO₂-uitstoot. Datzelfde geldt voor het produceren van staal, aluminium en zonnepanelen.

NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie voerde in 2020 in opdracht van DGBC een verkenning uit naar hoeveel CO₂-budget wordt opgeslokt door het renoveren en verduurzamen van de gebouwen in Nederland en welke mogelijkheden er zijn om deze grote en noodzakelijke opgave binnen het nog beschikbare budget te houden

Gegevens

Datum:
15 februari 2022
Tijd:
12:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/congres-paris-proof-embodied-carbon-334

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cedar
Amsterdam, Nederland + Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden