Vakbeurs Ruimte & Licht biedt innovaties, kennis en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting, lichtarchitectuur en lichttechniek.
De Vakbeurs Ruimte & Licht is een gratis vakbeurs met lezingen. Het eendaagse evenement is voor professionals die werkzaam zijn in het vakgebied openbare verlichting: beleidsmakers, beheerders, diensthoofden, projectmanagers, aannemers, wegbeheerders, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, lichtarchitecten en -ontwerpers, installateurs, woningcorporaties, facilitair managers, vastgoed- en projectontwikkelaars.
Vakbeurs Ruimte & Licht toont productinnovaties en marktontwikkelingen, geeft gelegenheid voor discussies en uitwisselen van gedachten en ideeën tussen afnemers en aanbieders.
Op de beursvloer vindt u als bezoeker bedrijven met producten zoals armaturen, lichtmasten, lichtregelsystemen, meettechnieken, aansluitkasten, voedingskabels- en kasten.
Op het gebied van dienstverlening zijn er aanbieders op het gebied van o.a. installatieverantwoordelijkheid, aanbestedingen, inspecties, advies en beheer.
Het Platform Ruimte & Licht is een krachtenbundeling van drie bepalende partijen:
Organisator van het jaarlijkse Ruimte & Licht Congres (Festival). Een ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij openbare verlichting. Waar op hoog niveau kennis wordt gedeeld. Het congres is inhoudsgericht en biedt een beperkt aantal partners de mogelijkheid om het te ondersteunen.
De Stichting Openbare Verlichting Nederland is opgericht in december 2015, The International Year of Light. De stichting heeft ten doel het vertegenwoordigen van de gehele sector openbare verlichting richting stakeholders, alsook het organiseren en kwalitatief ontwikkelen van de sector en alles wat daar direct of indirect raakvlak mee heeft en / of daar onderdeel van uit maakt. Overheidsdeelnemers zijn ondergebracht in de vaste OVLNL commissie IGOV-Overheden. OVL medewerkers van Rijkswaterstaat, Provincies, (semi-)overheden en gemeenten kunnen deelnemer worden.
Het IGOV bestaat uit het IGOV landelijk platform en diverse IGOV regionale platforms en is naast het IGOV Innovatie Platform een vast onderdeel van de stichting OVLNL.
Deelnemers zijn volledig gelijkwaardig maar het onderscheid is gemaakt om gemeenten in de gelegenheid te stellen naast de meer algemene landelijke zaken ook onderwerpen met elkaar te bespreken die meer gericht zijn op hun regio.
Vier tot zes keer per jaar zijn er vergaderingen voor het landelijk platform en drie tot vier keer per jaar zijn er vergaderingen in de IGOV regionale platforms. Alle deelnemers kunnen ad hoc bepalen wanneer en aan welke vergaderingen zij wensen deel te nemen.