Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slim samenwerken dankzij BIM

14 maart 2023 van 3:00 pm tot 5:00 pm

Het onderwerp van dit webinar is ‘Hoe werk je samen met BIM?’ Tijdens het webinar laten Menno Mekes en Floor Arons van Arons & Gelauff architecten zien hoe zij BIM inzetten in hun ontwerpprocessen en welke rol BIM speelt in hun samenwerkingen in het team en met hun opdrachtgevers. Door te laten zien hoe zij werken en vooral hoe hun werkproces in beweging is, hopen ze je uit te dagen je eigen BIM-proces te ontwerpen!

Met de juiste inzet van BIM (Building Information Modelling) realiseer je slimme samenwerking door gedeelde digitale gegevens. BIM maakt duidelijk wat er moet gebeuren en wanneer wie verantwoordelijk is. Daardoor verbetert de efficiëntie. En door de samenwerking in het gegevensrijke 3D-model zijn botsingen in de inbreng van ontwerpdisciplines vroegtijdig zichtbaar, waardoor op de bouw minder geïmproviseerd hoeft te worden.

Kansen voor jouw bureau
De voordelen van BIM worden nog niet altijd ten volle benut. Organiseer je het werken met BIM goed en maak je duidelijke afspraken met ketenpartners over de manier van werken en de verantwoordelijkheden, dan draagt BIM bij aan een verhoging van de productiviteit. Bovendien verbeter je de klantresultaten door lagere kosten, minder vertragingen en meer zekerheid over de output.

Een concreet voorbeeld: BIM biedt je de mogelijkheid de opdrachtgever al in de schetsfase veel inzicht te geven. Je bent als architect namelijk al direct informatie aan het verrijken. Dat betekent dat de opdrachtgever in veel gevallen al vanaf het begin Excels voor bijvoorbeeld de bvo’s en gvo’s uit BIM kan halen. Omdat de VO’s ook naadloos landen in het BIM-model kun je dit ook waarmaken. Dat leidt tot minder nerveuze opdrachtgevers en dat geeft rust, ook voor jullie bureau.

Doelgroep

Voor eigenaren, partners, directieleden van compacte architectenbureaus. Kom luisteren en stel vragen! Het maakt niet uit of je nog voor de keuze staat om te beginnen of dat je al ervaren bent in BIM.

Gegevens

Datum:
14 maart 2023
Tijd:
3:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://bna.nl/agenda/webinar-slim-samenwerken-dankzij-bim/webinarbim-1

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon
+31 20 555 36 66
E-mail
bna@bna.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden