Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Staalcafé (tip)

31 januari 2023 van 2:30 pm tot 6:00 pm

Dinsdagmiddag 31 januari a.s. zwaaien de deuren van het AFAS Theater in Leusden open voor het Staalcafé 2023. In het Staalcafé brengt Bouwen met Staal graag samen met u en andere relaties van Bouwen met Staal een toast uit op het kersverse kalenderjaar en stelt u in kennis van de voornaamste plannen en activiteiten van de kennisorganisatie voor 2023.

Een van de speerpunten van het jaarprogramma is, het zal u niet verbazen: circulair ontwerpen en bouwen op basis van hergebruik van staal. Zo legt Bouwen met Staal samen met diverse ketenpartners in het nieuwe jaar de laatste hand aan de NTA ‘Hergebruik tweedehands stalen constructie-elementen’. Dit praktische, nationale normdocument helpt ontwerpers en verwante disciplines in circulaire bouwprojecten om de kwaliteit en daarmee geschiktheid van bestaande staalconstructie-delen voor hergebruik te bepalen.

Naast een toelichting op opzet en gebruik van de NTA krijgt u tijdens het Staalcafé tekst en uitleg over de milieuwinst bij de verschillende circulaire strategieën, analoog aan de bekende Ladder van Lansink. Het zal u niet verbazen dat het storten of verbranden van gebruikte materialen met energieterugwinning – de laagste trede op de ladder – bij circulair ontwerpen en bouwen eigenlijk uit den boze is. ‘Recycling’ is al een stuk beter, van ‘Re-use’ gaat het milieu pas echt profiteren. Want hoe hoger op de ladder, des te minder grondstoffeninzet, energiegebruik, emissies, hinder en afval.

Circulariteit en duurzaamheid zijn ook de favoriete thema’s van veel bezoekers en exposanten van de Staalbouwdag, zo blijkt uit de enquêtes over de editie 2022 van het evenement. Ze krijgen dan ook een prominente plek in het programma van de Staalbouwdag 2023, op dinsdag 3 december en eveneens in het AFAS Theater in Leusden.

Na een schets van de enquêteresultaten Staalbouwdag 2022 en de opzet van de Staalbouwdag 2023 kunt u meedoen aan de rondleiding door het gebouw. Kent u de locatie al op uw duimpje? Test dan uw kennis van staal en bijzondere staaltoepassingen bij de ‘Wie kent (Bouwen met) Staal quiz’. Het Staalcafé sluit af met een toast op een staalvriendelijk 2023.

Gegevens

Datum:
31 januari 2023
Tijd:
2:30 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/staalcafe-2023

Organisator

Bouwen met Staal
Telefoon
+31 (0)88 353 12 12
E-mail
info@bouwenmetstaal.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

AFAS Theater Leusden
Inspiratielaan 1
Leusden, 3833 AV Nederland
+ Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden