Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tijdelijke constructies voor het ondersteunen van bekistingen

24 januari 2023 van 3:00 pm tot 6:00 pm

Studiecel D07-3 heeft na geruime tijd het studiewerk  kunnen afronden. Mede door COVID , is dit werk ruim 2 jaar op een laag pitje te komen staan. Na de draad gedurende 2022 weer opgepakt te hebben is het dan zover. De commissie heeft gemeend om het rapport als een addendum bij het bestaande rapport D07-2 te presenteren. Het dient dan ook in combinatie met dit rapport gelezen te worden.

Bij het uitwerken van rapport D07-2 is de toenmalige commissie gestuit op enkele specifieke zaken voor het berekenen van tijdelijke ondersteuningsconstructies, die niet in de geldende Eurocodes zijn geregeld en die nader onderzoek behoeven.

Genoemd worden o.a. :

  1. De invloed van de stijfheid van de bekisting (schijfwerking) op de horizontale uitbuiging en op de kipstabiliteit van de onderslagen;
  2. De horizontale uitbuiging die, als gevolg van het bovenstaande aspect, eventueel leidt tot een excentrisch aangrijpen van de verticale last;
  3. De maximum toelaatbare afstand van de gaffelsteunen en plooischotten tot de oplegging;
  4. De praktische uitvoerbaarheid van kipschotten of gaffelsteunen nabij de opleggingen van ondersteuningen, waarbij de onderslagen de moerbalk scheef kruisen;
  5. De invloed van wringing op de maatgevende belastinggevallen, en dan in het bijzonder de vraag bij welke verkanting, c.q. hoogte-/breedteverhouding van de onderslagen een wringingsberekening altijd noodzakelijk is.

Met name de punten 1,2,3,5 zijn door de commissie nader bestudeerd. Dit heeft geleid o.a. het bestuderen van relevante (internationale) literatuur en het opstellen van vergelijkende berekeningen. De uitwerkingen en conclusies zijn opgenomen in het addendum.

Al met al een theoretische beschouwing, maar de commissie gaat ervan uit dat het voor de ontwerper / constructeur zinvolle aanvulling op de dagelijkse werkzaamheden kan zijn.

Programma : 15.00 uur Ontvangst met koffie, thee in het Hotel van der Valk in de Philipsstraat 18 in Leusden

15.30 uur Presentatie van het rapport

17.00 uur Afsluiting met een borrel en een hapje

18.00 uur Einde programma

Aanmelding : Via deze link 

Gegevens

Datum:
24 januari 2023
Tijd:
3:00 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.stubeco.nl/presentatie-studiecel-d07-3.html

Locatie

Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort
Philipsstraat 18
Leusden, 3833 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0534836536
Bekijk de site van Locatie

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden