Flexibiliteit op de bouwplaats. Stalen damwanden en meer

Bouwproject

Als professional in de bouwsector heb jij natuurlijk regelmatig te maken met grondwerken en wordt je geconfronteerd met problemen zoals een laag grondniveau, overvloedig water en een slechte bodemgesteldheid die allemaal de bouwprojecten waarvoor jij verantwoordelijk bent bemoeilijken. Stalen damwanden zijn daarbij een veel gebruikte oplossing. Maar die zijn duur. Lees in dit artikel over creatieve oplossingen die de prijzen, net als het water, in toom houden.

Stalen damwanden in Europese bouwprojecten

Stalen damwanden worden veel gebruikt in Europese bouwprojecten om problemen met grondwater en slechte bodem tijdens een bouwproject het hoofd te bieden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen warmgewalste en koudgevormde stalen damwanden.

De warmgewalste exemplaren zijn geproduceerd bij een walsproces op hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in staaldiktes tot over 20mm en zijn daarom geschikt voor gebruikt in zware en lange damwandconstructies.

Koudgewalste stalen damwandenwanden daarentegen worden geprofileerd uit breed plaatstaal en vervaardigd door middel van een koudvervormingsproces. Dit soort damwanden zijn verkrijgbaar in staaldiktes van 3 tot 16 mm en wordt toegepast in lichte tot middelzware grond- en waterkerende constructies.

Maatwerk in stalen damwanden

Welk type stalen damwand en hoeveel platen je voor je bouwproject nodig hebt hangt dus af van de toepassing en kan van project tot project verschillen. Het is daarom van belang om de aanschaf van damwanden exact af te stemmen op het uit te voeren project. Bij InfraRentals, een dynamisch Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van een breed assortiment stalen damwanden vind je maatwerk in stalen damwanden en wordt er in overleg met de experts precies bepaald wat voor jouw bouwproject geschikt is. Het Meerkerkse bedrijf heeft voorraden in maar liefst vier Duitse locaties en daarnaast in Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië, Polen en Letland. In grote delen van Europa zijn de benodigde damwanden dus snel aan te leveren.

Kopen te duur of niet efficient? Huren kan ook!

Voor sommige bouwbedrijven of ten behoeve van bepaalde projecten is het financieel niet interessant om de stalen wanden in eigendom aan te schaffen. De damwanden die je voor een specifiek bouwprject dient te gebruiken heb je wellicht later niet meer nodig voor andere projecten, of de investering is momenteel te groot. Ook kan het zijn dat je een eenmalig bouwproject hebt in een land waar je zelf niet gevestigd bent. Het kan dan voor veel bouwbedrijven, zeker voor hun Europese projecten, gunstig zijn om de damwanden te huren. Je kunt dan profiteren van de Europese voorraad die InfraRentals heeft, wat enorme scheelt in de transportkosten. Ook is het huren van damwanden een goede oplossing als je in verband met een grote orderportefeuille tijdelijk een gebrek hebt aan eigen stalen damwanden. De specialisten van InfraRentals bespreken graag de mogelijkheden.

Aankoop met terugkoopgarantie

Een variant op het huren van de damwanden is aankoop met terugkoopgarantie. Dit is een optie die vaak wordt voor gekozen bij langlopende projecten. De damwanden worden dan aanvankelijk jouw eigendom en worden na afloop van het project terug verkocht aan InfraRentals. Financieel kan dit interessant zijn.

Flexibiliteit voor je bouwproject

Heb je flexibiliteit op de bouwlocatie nodig? Ook dan kun je terecht bij InfraRentals. Naast stalen damwanden verkopen en verhuren deze specialisten namelijk ook ABI Mobilram-systemen, trilblokken en aggregaten, schoorsystemen, stalen balken, kokerprofielen, graaf- en kraanmatten en stalen rijplaten. Deze zijn allemaal uit voorraad leverbaar, waardoor je ze snel inzetbaar hebt bij jouw projecten, ook buiten Nederland. Ook het transport naar de gewenste locatie kan de specialist voor jou verzorgen.

Kies je dus voor InfraRentals dan kies je voor flexibiliteit, zowel financieel als in levering en daarmee maak je de logistiek rondom jouw bouwprojecten een stukje minder complex.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Aankomende evenementen

Glasstec

DigiBouw

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden