Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

vakbeurs Houtbouw

14 mei 2024 van 9:00 am tot 16 mei 2024 van 5:00 pm

Vakbeurs Houtbouw – platform voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw

vakbeurs Houtbouw richt zich tot professionals met interesse in hout- en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving tot bewustere keuzes in methoden en materialen.

De toekomst geschetst

Met die circulaire doelstellingen en de bouwopgave als versnellende factoren, maar ook door grondstofschaarste en overwegingen vanuit gezondheids- en welzijnsperspectief, is de toekomst geschetst: het aandeel van hout in de bouw groeit. Nieuw is deze vakbeurs niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. De vakbeurs gaat daarbij helpen.

Vakbeurs Houtbouw

Met HOUTBOUW voorzien wij – van 54events, ook bekend van onder meer Vakbeurs Energie en de vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en PREFAB – in de behoefte aan een stand-alone platform voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

HOUTBOUW is de enige vakbeurs in Nederland dedicated op dit thema. Het evenement kenmerkt zich verder door z’n overwegend praktische inslag, waarbij directe toepasbaarheid van kennis en oplossingen centraal staat. Geen theoretische vergezichten dus, maar onderwerpen als:

  • CLT, OLT, DLT en BLC
  • Gebouwschil
  • Constructieve houtbouw
  • Circulair gebruik
  • Andere biobased materialen (zoals bamboe, vlas, hennep en stro)
  • Composieten
  • Bevestigings- en verbindingstechnieken
  • Hybride bouw
  • Verduurzaming en onderhoud

In co-locatie met RENOVATIE en MONUMENT

HOUTBOUW vindt plaats gelijktijdig met en op dezelfde locatie als de vakbeurzen RENOVATIE (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) en MONUMENT (over gebouwd erfgoed). Met een ticket kan men kosteloos ook die vakbeurzen bezoeken – en andersom.

Bezoek dit event

Gegevens

Begin:
14 mei 2024 van 9:00 am
Einde:
16 mei 2024 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.houtbouwbeurs.nl/

Organisator

54events
Telefoon
+31 (0)294 - 74 50 70
E-mail
beurs@54events.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Brabanthallen Den Bosch
Diezekade 2
Den Bosch, Nederland 5222AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0736293208
Bekijk de site van Locatie

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

C the Future

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden