Bouw webinars Nederland – Overzicht van bouwgerelateerde webinars Nederland

Bouw webinars Nederland
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Bouw webinars Nederland – Welke bouwgerelateerde webinars in Nederland zijn er?

Bouw webinars Nederland: hedendaags vinden er veel verschillende bouwgerelateerde webinars in Nederland plaats. Diverse organisaties en verenigingen zoals de Metaalunie, Bouwen met Staal en de Betonvereniging organiseren verschillende webinars voor de bouwsector. Ook leggen zij de focus op verschillende doelgroepen waardoor er grote verschillen zijn in aandachtsgebieden. Maar welke bouw webinars Nederland zijn er allemaal? Voor een compleet en actueel webinar overzicht kan je in onze bouw agenda kijken.

Aangezien de meeste bouw webinars Nederland een kort tijdsbestek hebben (aanmelding – plaatsvinden webinar), zijn er al velen geweest. We zetten een aantal bouwgerelateerde webinars Nederland op een rij die vaker plaats vinden:

PROVADA Talk of the Town reeks bouw webinars Nederland. PROVADA & Vastgoedmarkt lanceren de eerste volledig digitale Talkshows over de Toekomst van Nederland. PROVADA Talk of the Town is een online actualiteitenprogramma met gasten uit het bedrijfsleven, wetenschap en politiek. Onder leiding van presentator
Tom van ‘t Hek en Vastgoedmarkts hoofdredacteur Servaas van der Laan bepreken inspirerende gasten de maatschappelijke en economische impact van de coronacrisis op de vastgoedsector en de samenleving in zijn geheel. De vraag die tijdens de talkshows centraal staat is: Hoe ziet de toekomst er na corona uit op het gebied van wonen, werken en winkelen. Deze webinars streamen ze live vanuit de spectaculaire rooftopstudio van Capital C in Amsterdam.

Hannover Messe Digital Days. Ondanks de Corona-crisis gaat de industriële transformatie onverminderd door. De focus van deze webinars ligt op thema’s digitalisering, individualisering, klimaatbescherming en demografische verandering. Dit nieuwe tweedaagse digitale evenement boordevol webinars geeft een overzicht van de huidige ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en biedt een oriëntatie voor de tijd tijdens en na de crisis.

Reeks webinars BNA Compact. Als architect én eigenaar van een compact bureau ben je niet alleen ontwerper, maar ook ondernemer. Het ontwikkelen van je ontwerpvaardigheden komt vaak voort uit een natuurlijke passie, maar dat geldt niet altijd voor het ondernemerschap. Binnen de BNA merken we dat er veel verschillende vragen leven op dit onderwerp. Om de kennis en onderlinge samenhang te versterken starten we dit jaar opnieuw met de serie bouw webinars BNA Compact.

Verbindingsfestival is het online festival voor de bouw, vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte. Het Verbindingsfestival is doorspekt met kennisdeling, netwerkmomenten en ontspanning. Het event verbindt 2000 (young)professionals uit de bouw en vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte met elkaar.

Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren is hét jaarlijkse congres waar opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infrasector elkaar ontmoeten. Met op dit 5-jarig jubileum een wel heel bijzondere gast: Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat en ook geheel digitaal als webinar voor de bouwsector.

Webinar De logistieke vastgoedmarkt tijdens en na de coronacrisis. De impact van de coronacrisis op logistiek vastgoed in Nederland is groot. Sommige sectoren, bijvoorbeeld e-commerce, hebben meer ruimte nodig, maar het merendeel van de huurders en eigenaren van logistieke panden merken dagelijks de ongunstige impact van de praktisch tot stilstand gekomen economie. Dit webinar De logistieke vastgoedmarkt tijdens en na de coronacrisis geeft u meer handvatten hier goed mee om te gaan.

Reeks webinars Nederland over de Kosten van staalconstructies. Dit webinar Kosten van staalconstructies behandelt de ontwerpaspecten die invloed hebben op kosten, zoals materiaal en arbeid. Ook gaat men in op de invloed van de verbindingen op de kosten van de staalconstructie.

De serie vastgoed webinars Real Estate Futureproof is de grootste en meest innovatieve online vastgoedbeurs van Nederland. Op deze bouw webinars komen besluitvormers bijeen om kennis te delen, inzicht te verkrijgen in nieuwe trends en commerciële relaties op te bouwen.

Webinar Circulair Ondernemen is een online iBrainstorm rondom het thema ‘Circulaire Economie’.

Ontwerpen en bouwen met aluminium is een webinar reeks van drie korte lezingen over Ontwerpen en bouwen met aluminium. Zwaartepunt van deze lezingenreeks over het ontwerpen en bouwen met aluminium ligt bij het constructief ontwerpen, maar er worden onderwerpen aangesneden die ook voor opdrachtgevers, architecten en aannemers van belang zijn.

De bouw webinar reeks Geest uit de fles BOUWtalks laat de organisator BouwCampus ons inspireren door verschillende visies die er in de sector zijn. Daarna kun je tijdens dit bouw webinar in dialoog met haar of hem.

Webinar over Wet- en regelgeving energietransitie. Dit webinar Nederland gaat over de nieuwe wet- en regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties. De organisator gaat met name in op de energietransitie. Met dit webinar Wet- en regelgeving energietransitie krijgen gebouwbeheerders, -eigenaren, adviseurs, assetmanagers, facilitair managers en overheden praktische en actuele informatie over de toepassing van wet- en regelgeving.

Bouw webinar Parametrisch ontwerpen van staalconstructies. Parametrisch ontwerpen is een proces waarbij op basis van data, of relaties tussen onderdelen, een ontwerp kan worden gegenereerd. Op relatief eenvoudig wijze kan een groot aantal varianten worden beschouwd. Hierdoor ontstaat beter inzicht in de mogelijkheden binnen een ontwerp waardoor een beter eindontwerp gerealiseerd wordt. In dit webinar wordt geleerd parametrische modellen te maken met behulp van Grasshopper.

Webinar Energieregelgeving gebouwen: van verplichting naar ambitie. Wat betekent BENG, EPC, energielabel C, Paris Proof, EED, Routekaart en Wet Milieubeheer voor jou of jouw klant en de ambities en/of verplichtingen? Wat moet of kun je ermee? Welke regels gelden voor welk gebouw? Tijdens dit vrij toegankelijke webinar Nederland van DGBC maken we samen met RVO inzichtelijk aan welke regelgeving je moet voldoen, maar ook welke extra ambitieuze stappen je kunt zetten om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs.

BIM webinar BIMPraat gaat over over BIM-data uit Revit programmeren en controleren met Dynamo en C#. De BIMPraat sessies van Het Nationaal BIM Platform worden maandelijks georganiseerd. Deze BIM webinars behandelen altijd een actueel en praktisch onderwerp. Experts gaan in op het thema en behandelen vragen van deelnemers.

Bouw webinar Enkelstuksproductie tegen de kosten van serieproductie. Nog steeds leeft bij veel ondernemers en medewerkers het vooroordeel dat je, om kosteneffectief te kunnen werken, grote series moet produceren. Waar dit in de tijd van massaproductie veelal klopte, is dat in de huidige tijd niet meer nodig. Nog steeds worden onnodig grote series aangemaakt en worden vervolgens de nog niet benodigde producten op voorraad gelegd. Moderne machines en technieken, gecombineerd met slim organiseren maken enkelstuksproductie tegen de kosten van serieproductie mogelijk. Om dit voor elkaar te krijgen is een andere manier van werken nodig. Tijdens dit webinar Enkelstuksproductie tegen de kosten van serieproductie komen de belangrijkste aandachtspunten aan de orde en word je geïnspireerd om hier zelf gericht mee aan de slag te gaan.

Duurzame Gebiedsontwikkeling; hoe gaan we verder in 2020? De snelle uitbraak van het Coronavirus raakt alles en iedereen. Ook Gebiedsontwikkeling ondervindt de gevolgen van de crisis. We willen zoveel mogelijk doorwerken maar hoe doen we dat in deze tijd? In dit webinar gaan we in op een aantal dimensies die het vak raken en wat nodig is om te blijven werken aan de opgaven waar we voor staan.

BENG webinar Nederland. Vanaf 2021 moet in Nederland Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG) worden. Voor overheidsgebouwen breekt dat moment al eerder aan: in 2019. Dit betekent dat sommige projecten die nu op de schetstafel liggen hiermee rekening moeten houden. Er is hulp beschikbaar om hierop te anticiperen. Maar waar begin je als architect? Bekijk het BENG webinar.

Webinar Gedragsverandering in de bouwsector. De aandacht voor gedrag in de bouwsector is van alle tijden. Maar steeds vaker wordt erkend dat dit geen bijzaak, maar hoofdzaak is. De verhouding tussen overheid en bedrijfsleven, de spanning tussen prijs en kwaliteit én de realisatie van maatschappelijke opgaven binnen de bouwsector: ze worden allemaal in grote mate bepaald door het gedrag tussen verschillende spelers in de bouwketen. Het webinar Gedragsverandering in de bouwsector verteld u meer.

Webinar Demping van hoogbouw. Dit webinar is een online versie van een lunchlezing die jaarlijks in samenwerking met studievereniging U-BASE wordt gehouden aan de faculteit Civiele Techniek van de TU Delft. Het college is gekoppeld aan de collegereeks Structural dynamics voor master-studenten Structural engineering and Building engineering. Het webinar Demping in Hoogbouw is ook opengesteld voor leden van Bouwen met Staal en andere geïnteresseerden.

Webinar Klimaat Adaptief Bouwen. Ben je bezig met bouwprojecten waarin wateroverlast, hittestress, biodiversiteit of natuur een rol speelt? Ontwikkelaars die met één van deze thema’s aan de gang zijn willen we attenderen op het opstartend platform Klimaat adaptief bouwen, met de natuur (afgekort: KAN) waar Bouwend Nederland onderdeel van is. Bekijk dit bouw webinar hier.

Webinar drieluik: Optimaliseren van staalbouwproces. Bouwen met Staal en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw organiseren een interessante serie webinars Nederland binnen de staalbouw. In deze bouw seminars delen diverse staalbouwbedrijven hun visie over het efficiënter maken van het staalbouwproces en hun praktijkervaringen met automatisering.

NVB Online Talkshow – Bouwen voor de verhuur. Deze webinars geven je meer inzicht en handvatten bij het ontwikkelen van woningen voor de verhuur. Hoe breng je deze totaal verschillende werelden bij elkaar? Hoe houd je de prijs en kwaliteit in balans? Hoe maak je optimaal gebruik van de verschillende expertises in de samenwerking? Lees hier meer over deze NVB webinars.

Bouw seminar Digital Concrete. Additve en geautomatiseerde productietechnologieën van cementgebonden materialen, zoals 3D Concrete Printing, Powder Bed Printing, Smart Dynamic Casting en Shotcrete 3D Printing, ontwikkelen zich in een adembenemend tempo over de hele wereld, zowel in de academische wereld als in de praktijk. Digital Concrete is het primaire platform voor belangrijke vernieuwers en toponderzoekers om inzichten uit te wisselen en bevindingen te bespreken op dit fascinerende gebied.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden