Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BNA Architectendag: Be Connected

2 november 2023 van 1:00 pm tot 7:00 pm

Samen richting klimaatneutrale architectuur

Op donderdag 2 november tijdens de BNA Architectendag 2023: Be Connected gaan we met elkaar in gesprek over de volgende stap van duurzaamheid: regeneratief ontwerpen. Wat zijn de uitdagingen en kansen van regeneratief ontwerpen voor architecten en hoe passen ze het al toe. Wat zijn effectieve en uitvoerbare verdienmodellen? Hoe overtuig ik mijn opdrachtgever en hoe kun je deze holistische werkwijze toepassen in je dagelijkse praktijk. Deze vragen en meer staan centraal tijdens deze inspiratievolle netwerkdag in B. Amsterdam.

Sprekers van binnen én buiten de branche delen hun visie en tips en tricks tijdens Be Connected. Zoals het gebruik van duurzame materialen, het bevorderen van energie-efficiëntie, het waterbeheer en natuurlijke landschapsintegratie, participatie voor tijdens en na de bouw en het belang van een levenscyclusbenadering voor een gebouw of gebied. De nadruk ligt op waardecreatie, de rol en de kansen voor architectenbureaus met betrekking tot duurzaam ontwerpen. We gaan met elkaar in gesprek, voeren discussies en nemen deel aan workshops zodat je de inspiratie meteen in praktijk kunt brengen.

Regeneratief is de toekomst
Door alles met elkaar te verbinden zorgen we voor een toekomst met perspectief voor alle generaties. De samenleving als een ecosysteem waarbij we onze sociale, ecologische en technologische waarden op elkaar afstemmen en er een synergie ontstaat ten gunste van de planeet. Regeneratieve architectuur toepassen is een manier om deze toekomst tot stand te brengen. Samen met alle partijen; architecten, opdrachtgevers, gebruikers en ontwikkelaars, ingenieurs, ecologen en lokale gemeenschappen; op een holistische wijze.

In regeneratieve architectuur worden ontwerpprincipes en -strategieën toegepast die de natuurlijke hulpbronnen maximaliseren, de ecologische diversiteit vergroten, de koolstofvoetafdruk minimaliseren en de lokale gemeenschappen versterken. Het doel is om gebouwen en steden te creëren die niet alleen minder schadelijk zijn voor het milieu, maar die actief bijdragen aan het herstel en behoud van de natuurlijke systemen en de menselijke gezondheid en welzijn bevorderen. Deze vorm van ontwerpen gaat verder dan bouwen vanuit de huidige duurzaamheidslabels.

Kennis en inspiratie uitwisselen met collega bureaus?

Save the date 2 november 2023
Zet alvast de BNA Architectendag van 2 november 2023 in je agenda want dan komen we samen in B. Amsterdam in Amsterdam-West. De BNA Architectendag is hét jaarlijkse netwerk event dat inspiratie, verdieping en achtergronden biedt op de belangrijkste ontwikkelingen van het architectenvak en de maatschappij. Je ontmoet veel andere bureaus, doet er kennis op via experts, werkt én denkt samen over actuele vraagstukken. De BNA Architectendag wordt georganiseerd voor en door BNA leden.

Gegevens

Datum:
2 november 2023
Tijd:
1:00 pm tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://bna.nl/agenda/bna-architectendag2023/bamsterdam

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon
+31 20 555 36 66
E-mail
bna@bna.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

B. Amsterdam
Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam, Noord-Holland 1066 VH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 261 2517
Bekijk de site van Locatie

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden