Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bouwen met WKB; waarom een goed idee?

7 april 2022 van 12:30 pm tot 1:30 pm

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) voor het Bouwen is wederom uitgesteld tot 1 januari 2023. Waarom het toch een goed idee is om je er alvast in te verdiepen laten Eisma Bouwmedia en Exact zien in het webinar ‘Bouwen met WKB; waarom een goed idee? Het webinar start op 7 april om 12.30 uur en is gratis te bekijken.

Hoewel de Wet Kwaliteitsborging wederom is uitgesteld, loont het zeker om je er als bouwer vooraf over te informeren. Door alles goed te registreren gedurende het bouwproces dek je jezelf in voor eventuele gebreken die later ontstaan. Je kunt je imago verbeteren en een veilige werkomgeving voor je personeel creëren door de kwaliteit van je diensten te verhogen. Door vooraf risico’s in kaart te brengen, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wie bovenstaande maatregelen treft, kan zijn faalkosten flink naar beneden bijstellen.

Huidige ontwikkelingen

Erik Schot, directeur PlanGarant, voert met zijn bedrijf als onafhankelijke borger, in de ontwerp- en uitvoeringsfase, verschillende controles uit en toont aan of een bouwwerk voldoet aan de gestelde eisen. “Tijdens dit webinar ga ik in op de huidige ontwikkelingen. Daarnaast vertel ik welke rol goede software kan spelen en geef ik tips om je optimaal voor te bereiden op de Wkb.”

Jordan Huivenaar is eigenaar van bouwbedrijf Witte Bouw. Hij koos er bewust voor om proactief aan de slag te gaan met kwaliteitsborging. Hij vertelt over zijn drijfveren.

KAM-module

Om de Wet Kwaliteitsborging te ondersteunen, ontwikkelde Exact de KAM-module. Een kwaliteitsborgingstool opgebouwd rondom de pijlers Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en de zorg voor het Milieu. Hielke Rijpstra, Productmanager Exact bouw7, legt uit hoe de tool in de praktijk werkt: “Met deze tool leg je alles vast op de werklocatie met de gedetailleerde dagboeken. Per project kun je bovendien een garantierapport creëren. Alle informatie omtrent je kwaliteit en veiligheid staat opgeslagen in de cloud. Zo kun jij altijd en op elk apparaat aantonen dat je project aan de afspraken en regelgeving voldoet. Met deze kwaliteitsborging waarborg je niet alleen de kwaliteit van je diensten en de veiligheid van je medewerker maar, ben je ook gereed voor de Wkb die volgend jaar actief wordt. Onze tool is afgestemd op de Wkb zodat je je geen zorgen hoeft te maken en voldoe je altijd aan de wet- en regelgeving.”

Het webinar is op donderdag 7 april om 12.30 uur live te volgen. Aanmelden kan hier.

Gegevens

Datum:
7 april 2022
Tijd:
12:30 pm tot 1:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://eisma-media-groep.webinargeek.com/bouwen-met-wkb-waarom-een-goed-idee

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden