Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Community of Practice: aan de slag met CSRD

Community of Practice: aan de slag met CSRD

21 maart 2023 van 2:00 pm tot 5:00 pm

In november 2022 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. Dit verplicht een groot aantal bedrijven om vanaf 2024 te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om hieraan te voldoen, is het nú tijd om je voor te bereiden op het verzamelen van data en het inrichten van de governance structuur. Dit kost tijd en is een enorme uitdaging. MVO Nederland organiseert de Community of Practice: aan de slag met CSRD om die uitdaging voor jou eenvoudiger te maken. We maken je hierin in hapklare stukken klaar voor de richtlijn.

WAT HOUDT DE COMMUNITY OF PRACTICE: AAN DE SLAG MET CSRD IN?

Als je deelneemt aan deze Community of Practice teken je in voor een reeks van vier maandelijkse bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten krijg je stap voor stap uitleg van experts van Grant Thornton, EY, Nauta Dutilh en de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) over wat de richtlijn inhoudt. Ook ga je de interactie aan met andere bedrijven met een vergelijkbare uitdaging. Zo leer je van elkaar en kom je samen verder. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag in jouw organisatie met concrete opdrachten.

Je leert zo wat je zelf al kunt doen om de CSRD in jouw organisatie door te voeren, wie je nodig hebt en hoe je zo duurzaamheid integraal onderdeel kunt maken van je bedrijfsstrategie.

3 REDENEN OM MEE TE DOEN

  1. Kom te weten wat de CSRD inhoudt, wat er van jou en je organisatie verwacht wordt en hoe je dat kunt waarmaken
  2. Leer van experts op verschillende gebieden over hoe je de transparantie over je impact op het milieu kunt verbeteren, zodat je het kunt rapporteren.
  3. Ga samen met andere bedrijven stap voor stap aan het werk zodat je daarna de eerste grote stappen al hebt gezet op weg naar 2024.

De bijeenkomsten vinden plaats op vier dinsdagen van 14.00 tot 17.00 uur: 24 januari, 14 februari, 21 maart en 25 april. Tussendoor vinden er vragenuren en inloopspreekuren plaats. Afhankelijk van de behoefte van deelnemers is er na afloop ook nog ruimte voor een extra spreekuur.

Organisator

MVO Nederland
Telefoon
+31 (0)30 2305600
E-mail
contact@mvonederland.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Utrecht
De adres gegevens ontvang je na aanmelding Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden