Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

12 oktober 2022 van 10:00 am tot 11:30 am

Corporaties doen de eerste ervaring op met het toepassen van groene en blauwgroene daken. Een op de vier corporaties heeft beleid om groene daken toe te passen maar er zijn nog vele vragen onbeantwoord: welke keuze is mogelijk? Hoe is het onderhoud aan groen en dakbedekking? Combinatie tussen PV-panelen en groene daken? Constructieve vragen zoals belastbaarheid bij sneeuw etc. Er zijn financiële regelingen mogelijk maar die worden nauwelijks gebruikt. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de enquête Blauwgroene daken van Groene Huisvesters. In de bouwsteen Blauwgroene daken belicht Groene Huisvesters een mooi voorbeeld. Graag zoomen wij opnieuw in op het Amsterdamse RESILIO-project.

Kasper Spaan, RESILIO-project deelt de laatste ontwikkelingen vanuit RESILIO-project. Hans de Moel is universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van waterrisico’s. Hij presenteert de onderzoeksresultaten vanuit RESILIO met betrekking tot de maatschappelijke kosten-batenanalyse die uitgevoerd is en hoe opschaling van blauwgroene daken op wijk-/buurtniveau kan bijdragen aan bijvoorbeeld tegengaan van wateroverlast in Amsterdam.

Kasper Spaan, RESILIO-project, deelt de laatste ontwikkelingen. Hans de Moel, VU deelt de resultaten van een maatschappelijke kosten-batenanalyse van blauwgroene daken.

Tijdens de sessie start de Dakengroep voor corporaties die aansluit op het Nationale Dakenplan.

Samenwerking tussen corporaties en gemeente is nodig om goede afspraken te maken over de toepassing van blauwgroene daken. Neem jouw eigen gemeente mee naar deze sessie en leer van de praktijk.

In de middag brengen wij een bezoek aan blauwgroene daken van een corporatie. Uiteraard volgen wij de coronaregels. Daarom ontvangen de deelnemers die zich hebben opgegeven voor de ochtendsessie in de week voorafgaand aan deze sessie informatie over het middagprogramma.

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2022
Tijd:
10:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://aedes.nl/2022-10-12-groene-huisvesters-blauwgroene-daken

Organisator

Aedes vereniging van woningcorporaties
Telefoon
088 233 3700
E-mail
info@aedes.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden