Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inspiratietour – De energietransitie: zo kan het!

10 november 2022 van 1:30 pm tot 3:00 pm

Professionals uit de corporatie- en bouwsector: ga mee op online ‘inspiratietour’ en leer over succesvolle aardgasvrij-projecten.

Bestaande bouw: twee praktijkcasussen

Casus 1: Kleinschalige warmtenetten in Leeuwarden
Corporatie Elkien vergeleek twee projecten (warmtepompen en PV-panelen) op het gebied van kosten voor de huurder, CO₂-reductie, financieel perspectief voor de corporatie en risicofactoren. De twee projecten betreffen verduurzaming van 150 grondgebonden woningen (met nieuwe buitenschil) en verduurzaming van 250 portiekwoningen (zonder nieuwe buitenschil).

Casus 2: Buurtwarmtenet in wooncomplex ’t Heycop in Breukelen
Een uniek project met een nieuw type HT-warmtepompinstallatie (hoogtemperatuur-warmtepomp). Een kleinschalig warmtenet dat geen grote infrastructuur-voorzieningen nodig heeft, waarbij woningen snel van het aardgas af kunnen. Dit concept is erg geschikt voor gestapelde bouw.

Beide corporaties delen hun ervaringen.

Gegevens

Datum:
10 november 2022
Tijd:
1:30 pm tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://aedes.nl/2022-11-10-inspiratietour-de-energietransitie-zo-kan-het

Locatie

Online
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!