Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opslag van warmte in woningen

6 februari 2023 van 7:30 pm tot 9:30 pm

In het klimaatakkoord is een energieneutrale gebouwde omgeving een belangrijke pijler om de CO2 doelstelling op korte en lange termijn te bereiken. Energieopslag maakt het mogelijk om met een grillig duurzaam energie aanbod de variabele energievraag te kunnen voldoen. Een compact warmte/koude opslagsysteem dat een goede prestatie in de vorm van opslagcapaciteit, vermogen en efficiency koppelt aan kosten effectiviteit en schaalbaarheid is noodzakelijk.

ARES, uit Zevenaar, ontwikkelt een warmtebatterij die in woningen geplaatst kan worden. De warmtebatterij maakt gebruik van het thermochemische warmtepomp principe. In diverse demonstratieprojecten (MERITS, CCO-Proto, SWeKOS) is de technische haalbaarheid aangetoond. De laatste stap naar de markt introductie word de komende 2,5 jaar uitgewerkt. In het SorpTES project wordt een pilot productie lijn ontwikkeld en worden de 8 systemen in praktijksituaties getest. Tim Rutten, Directeur van ARES, legt uit wat de kansen en obstakels zijn voor warmtebatterijen. Hij geeft een overzicht van de beschikbare opslagmethoden, de verschillende ontwikkelingen en de business case.

Gegevens

Datum:
6 februari 2023
Tijd:
7:30 pm tot 9:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kivi.nl/afdelingen/regio-gelderland/activiteiten/activiteit/opslag-van-warmte-in-woningen

Organisator

KIVI
Telefoon
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groote Sociëiteit
Jansbuitensingel 28
Arnhem, Nederland
+ Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden