Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opslag van warmte in woningen

6 februari 2023 van 7:30 pm tot 9:30 pm

In het klimaatakkoord is een energieneutrale gebouwde omgeving een belangrijke pijler om de CO2 doelstelling op korte en lange termijn te bereiken. Energieopslag maakt het mogelijk om met een grillig duurzaam energie aanbod de variabele energievraag te kunnen voldoen. Een compact warmte/koude opslagsysteem dat een goede prestatie in de vorm van opslagcapaciteit, vermogen en efficiency koppelt aan kosten effectiviteit en schaalbaarheid is noodzakelijk.

ARES, uit Zevenaar, ontwikkelt een warmtebatterij die in woningen geplaatst kan worden. De warmtebatterij maakt gebruik van het thermochemische warmtepomp principe. In diverse demonstratieprojecten (MERITS, CCO-Proto, SWeKOS) is de technische haalbaarheid aangetoond. De laatste stap naar de markt introductie word de komende 2,5 jaar uitgewerkt. In het SorpTES project wordt een pilot productie lijn ontwikkeld en worden de 8 systemen in praktijksituaties getest. Tim Rutten, Directeur van ARES, legt uit wat de kansen en obstakels zijn voor warmtebatterijen. Hij geeft een overzicht van de beschikbare opslagmethoden, de verschillende ontwikkelingen en de business case.

Gegevens

Datum:
6 februari 2023
Tijd:
7:30 pm tot 9:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kivi.nl/afdelingen/regio-gelderland/activiteiten/activiteit/opslag-van-warmte-in-woningen

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groote Sociëiteit
Jansbuitensingel 28
Arnhem, Nederland
+ Google Maps
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!