Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TransitieMotor: lokale coalities in de ondergrond | Technische tools voor samenwerking

24 februari 2022 van 4:00 pm tot 5:30 pm

Op diverse plekken in Nederland wordt de ambitie van meer integraal werken en langer vooruitplannen al omarmd. De Bouwcampus brengt in het praktijkprogramma mensen bij elkaar die in hun werk te maken hebben met de inrichting van de ondergrond en daarbij te maken krijgen met vraagstukken die vragen om meer samenwerking. Ervaringen uit de praktijk, de uitdagingen en de dilemma’s waar je dan mee te maken krijgt staan centraal in de maandelijkse ‘TransitieMotor: lokale coalities in de ondergrond’.

We starten in 2022 met de minireeks ‘Informatie over de ondergrond – middelen voor integrale samenwerking’. Op 24 februari staat de tweede sessie in het teken van ‘Technische tools voor samenwerking‘.

Een belangrijk middel bij integrale samenwerking in de ondergrond, is de tool voor informatie-uitwisseling binnen én tussen organisaties. Heeft de keuze voor een tool impact op de samenwerking? Samenwerking draait niet alleen om soft skills, maar ook om software. Tijdens deze TransitieMotor zetten we drie praktijkverhalen van werken met SynergieNL, WoW MOOR en ArcGIS naast elkaar. We staan stil bij vragen als: Hoe kies je een tool? Wat voor koppelingen met andere systemen zijn er? Hoe werkt het in de praktijk, welke gegevens voer je in? En wat zouden de sprekers adviseren aan hen die nog moeten beginnen?

Waarom deze bijeenkomsten?

De stedelijke ondergrond is voor veel mensen onbekend terrein, letterlijk én figuurlijk onzichtbaar en te weinig onderdeel van de verduurzamingsagenda. De verantwoordelijkheid ligt voornamelijk bij experts en deskundigen. Buiten deze groep is het onderwerp weinig bekend. Op de werkvloer lijken individuele groepen, zoals bodemexperts en infra-beheerders, elkaar nauwelijks tegen te komen. Er tekent zich een gefragmenteerd beeld af: er zijn allerlei verschillende ‘werelden’ die ieder iets anders doen én bedoelen wanneer ze aan het werk gaan in dezelfde ondergrond. De Bouwcampus ziet daarom aanleiding om partijen en overlegstructuren in Nederland die bezig zijn met de stedelijke ondergrond actief bij elkaar te brengen om zo integrale ontwerppraktijken aan te jagen.

De edities van De TransitieMotor worden vormgegeven rondom de maatschappelijke transities waarbij de herinrichting van de stedelijke ondergrond gemoeid is. Dit geldt voor klimaatadaptatie, de energietransitie, de renovatieopdracht en de bodemkwaliteit. Al deze vraagstukken vragen niet alleen om slimme project-coalities, maar ook om een langetermijnvisie, onder andere op gebieds- en marktontwikkelingen.

Wanneer?

Donderdag 24 februari 16:00 – 17:30 uur (online)

Gegevens

Datum:
24 februari 2022
Tijd:
4:00 pm tot 5:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://debouwcampus.nl/activiteiten

Organisator

De Bouwcampus
Telefoon
015-20 26 070
E-mail
info@debouwcampus.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden