Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brandveiligheid gevels

2 november 2021 van 2:00 pm tot 4:30 pm

Bijna traditiegetrouw organiseert NEN samen met Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) weer een studiedag over ‘Brandveiligheid gevels’. Vanwege corona weer in de vorm van een webinar. Het webinar gaat verder waar de seminars in 2019 en 2020 zijn geëindigd en beoogt inzicht te geven in de vorderingen die sindsdien zijn gemaakt.

De lijst van sprekers ziet er voorlopig als volgt uit:

  • Wim Hamelink, vice voorzitter van een VvE  (Vereniging van Eigenaren) van een appartementencomplex in Terneuzen vertelt uit eigen ervaring wat je tegenkomt als VvE als je de gevel gaat controleren, hoe je aan de informatie komt (tekeningen, openschroeven gevel, eventueel onderdelen laten testen door een testinstituut, overleg en kennisuitwisseling met omliggende VvE’s en VvE Belang) en wat je met de informatie moet doen.
  • Wico Ankersmit, Algemeen directeur Vereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland gaat in op de stand van zaken met betrekking tot de inventarisatie van gevels door de gemeenten, de vergunningverlening onder de Omgevingswet en op het vergunningvrij worden van gevelrenovatie tot 13m hoog.
  • Rudolf van Mierlo van DGMR geeft een update van de adviezen uit de Adviescommissie toepassing en gelijkwaardigheid bouwvoorschriften (ATGB), de opvolging daarvan door NEN en de voortgang van diverse onderzoeken.
  • Johan Anderson, Senior Researcher bij RISE in Zweden informeert ons over de stand van zaken in het project tot Europese harmonisatie van een grootschalige gevel proef. (Deze lezing is in het Engels.)

Susan Eggink-Eilander, Projectmanager SAVE van de Antea Group zal op inspirerende wijze het webinar begeleiden en uit de deelnemersvragen de meest indringende voorleggen aan de sprekers.

Het belooft weer een interessante sessie te worden, dus hou die middag van 14:00 – 16:30 vrij in de agenda!

Voor wie?
Bouw en Woningtoezicht, gebouweigenaren, beheerders, huurders, Vereniging van Eigenaren, risicobeheersingsmedewerkers van de veiligheidsregio’s, architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers van kennis en materialen.

Waar, wanneer?

Het webinar wordt gehouden dinsdag 2 november van 14:00 – 16:30 uur waarbij het laatste half uur gelegenheid is tot vragen stellen.

Gegevens

Datum:
2 november 2021
Tijd:
2:00 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://brandveiligheid-gevels.nen-evenementen.nl/

Organisator

NEN
Telefoon
015 2 690 391
E-mail
klantenservice@nen.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden