Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dijken en Rivieren

7 september 2022 van 8:00 am tot 9 september 2022 van 5:00 pm

Dijken en Rivieren vakbeurs voor Nationale en Internationale sector Waterbouw

De vakbeurs Dijken en Rivieren in De Jaarbeurs in Utrecht zal het podium bieden aan honderden bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de waterbouwsector en die hun kennis internationaal willen delen. Deze bedrijven en organisaties werken onder andere aan het versterken van dijken om zo overstromingen te voorkomen; een zeer actueel topic, voor zowel Nederland, als talloze andere landen.

Deze speciale vakbeurs Dijken en Rivieren zal groots worden opgezet om het belang van deze branche extra te benadrukken, want Nederland zou er heel anders uit hebben gezien zonder het bestaan van deze vakmensen. Voor zowel de bezoekers als de bedrijven die op deze vakbeurs exposeren zal het een interessante beurs worden die u niet mag missen.

Dijken en Rivieren is de internationale en allesomvattende vakbeurs voor de Waterbouwsector op het gebied van dijken en rivieren. Zo houden de waterbouwbedrijven in deze sector zich onder andere bezig met landwinning, baggerwerken, hoogwaterbescherming, constructieve waterbouw, havenontwikkeling en gebieds-inrichting. Maar ook met het onderhouden van natte en droge infrastructuur en het renoveren en verbeteren van dijken, bruggen, kanalen, meren, plassen, rivieren, stuwen sluizen en (jacht)havens.

De gevolgen van klimaatverandering

Dagelijks zien we in de media de gevolgen van klimaatverandering. Meer en hevige regenval, langere periodes van droogte en grotere risico’s op overstroming. We hebben alleen al in Nederland meer dan tienduizend kilometer watergang en jaarlijks worden in ons waterschap miljoenen euro´s uitgegeven aan onderhoud en vernieuwing. Volgens de Rijkswaterstaat moet er 1100 kilometer aan dijken, dammen, duinen, sluizen en gemalen aangepast worden voor 2028. Rijkswaterstaat werkt met verschillende partijen samen om Nederland te blijven beschermen tegen overstromingen. Er is een special Deltaprogramma gemaakt waarin al rekening gehouden is met de versnelde zeespiegelstijging. Hierin richten zij zich op 2050 met doorkijk naar 2100. Aldus Rijkswaterstaat.

Internationale gesprekspartners

De vakbeurs Dijken en Rivieren biedt interessante internationale gesprekspartners die u anders niet of moeilijk zou kunnen bereiken. Door de korte lijnen en positieve sfeer dienen zich volop kansen aan. Op de vakbeurs kunt u met gepassioneerde en gelijkgestemde collega’s bijpraten over oplossingen en zo mogelijk tot een internationale samenwerking komen. Dit schept nieuwe, en versterkt bestaande banden. Daarnaast draagt Nederland bij aan veel internationale projecten op het gebied van watermanagement.

Nederland is de showroom in de waterbouw

De Nederlandse waterbouw is toonaangevend in de hele wereld. Of het nu gaat om het uitbaggeren van vaarwegen en havens, het opspuiten van eilanden of het beveiligen van delta’s tegen het wassende water. Voor alle aspecten van deze nationale trots is ruimte op de vakbeurs Dijken en Rivieren.

Meer informatie

Gegevens

Begin:
7 september 2022 van 8:00 am
Einde:
9 september 2022 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dijkenenrivieren.nl/

Organisator

Dare Events
Telefoon
+31 (0)10 24 00 122
E-mail
info@dare-events.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MECC
Maastricht, Nederland + Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

C the Future

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden