Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Green Building Week

21 september 2020 van 9:00 am tot 25 september 2020 van 6:00 pm

Dutch Green Building Week

Dutch Green Building Week – Samen naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving

Van 19 oktober tot en met 23 oktober vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. Deze 10e editie wordt in 2020 gekoppeld aan de week waarin de Internationale Klimaattop in Nederland zal plaatsvinden (International Climate Adaptation Summit).

De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten worden gegeven. Vraag en aanbod ontmoet elkaar. Het thema van de week: MADE IN HOLLAND.
Dit jaar internationaal karakter

De week zal meer dan de afgelopen jaren een internationaal karakter hebben. Diverse internationale Green Building Councils, aangesloten bij de World Green Building Council, zullen naar Nederland komen om kennis te delen en de eigen kennis te verrijken. Ook zoekt DGBC een nadrukkelijke koppeling met de International Adaptation Summit in Amsterdam. Onder andere acteur Leonardo DiCaprio en voormalig VN-chef Ban Ki-moon zullen aanwezig zijn bij deze top.

Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving. Hiervoor is nodig dat we laten zien wat we in huis hebben in Nederland, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt.

Uiteraard kijken we ook naar wat er gebeurt in de rest van de wereld. Wat kunnen we leren van andere landen en de rol van lokale initiatieven. Samen met hen laten we aan de wereld zien wat we kunnen, maar ook wat we kunnen leren om Nederland daadwerkelijk Gidsland te maken voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Mede naar aanleiding van de komst van een wereldtop over klimaatadaptatie in oktober, staat het komende jaar in het teken van nationale en internationale pioniers, creatieve denkers en doeners die een duurzaam gebouwde omgeving en samenleving verder willen brengen. Daarmee willen we Nederland weer internationaal op de kaart zetten. Het jaarthema en tevens het thema van de Dutch Green Building Week is daarom MADE IN HOLLAND.

Gegevens

Begin:
21 september 2020 van 9:00 am
Einde:
25 september 2020 van 6:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.dgbc.nl/

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon:
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail:
info@dgbc.nl
Site:
https://www.dgbc.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!