Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Huisvesters: Biobased materialen

3 november 2021 van 10:00 am tot 11:30 am

Nog steeds passen corporaties beton toe bij de bouw en het onderhoud van sociale huurwoningen. In het Betonakkoord is de inzet om duurzaam beton toe te passen. De Nationale Product Catalogus is het platform voor een circulair product alternatief. De eerste producten zijn geregistreerd en gevalideerd door Kiwa.

Wytze Kuijper van Cirkelstad vertelt over de Nationale Product Catalogus en de rol die corporaties kunnen nemen om meer biobased producten toe te passen. Voor corporaties is er een Buyergroep die helpt op projectniveau stap voor stap meer circulair te werken. Circulaire producten en innovaties die zich hebben bewezen, worden samen ingekocht en opgeschaald.

Rob Bogaarts van BrabantWonen licht het betonakkoord toe. Per direct minimaal 5 procent van het totale volume toeslagmaterialen vervangen door betonreststromen, 30 procent CO2-reductie en 100 procent hoogwaardig hergebruik van vrijkomend beton in 2030.

Gegevens

Datum:
3 november 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://www.aedes.nl/agendas/2021/11/03-groene-huisvesters-biobased-materialen.html

Organisator

Aedes vereniging van woningcorporaties
Telefoon:
088 233 3700
E-mail:
info@aedes.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!