Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoogbouwcongres

27 september 2023 van 12:00 pm tot 6:00 pm

Het jaarlijkse Hoogbouwcongres vindt plaats op woensdag 27 september 2022 in Kinepolis Utrecht, Jaarbeursboulevard 300 in Utrecht.

Thema van het hoogbouwcongres is ‘The Carbon Clock is ticking’

Om ernstige klimaatverandering te voorkomen, is er een maximaal toelaatbare wereldwijde CO2-uitstoot gedefinieerd. Dat wereldwijde budget kan worden omgerekend naar een CO2-budget (hoeveel CO2 je zou mogen “verbruiken”) voor de Nederlandse bouwsector. Het uitgangspunt is dat de bouwsector – voor de productie van woningen en kantoren – zo’n 11% van de jaarlijkse, nationale CO2-uitstoot voor haar rekening neemt. Op basis hiervan leiden inschattingen van het NIBE en DGBC tot een CO2-budget voor de Nederlandse bouw gelijk aan 100 Mton CO2, bij het doel om de opwarming van de aarde tot 1,5 °C te beperken.

Als we doorgaan zoals nu hebben we in 2027 ons maximale budget voor maximaal 1,5 °C gehaald. Dat gaat dus niet goed. We moeten veranderen.

Het CO2-neutraal maken van de bouwsector tegen 2050 is cruciaal om deze besparingen te realiseren. Om de totale uitstoot te verminderen, moet de sector de energieprestaties van gebouwen verbeteren, de CO2 footprint van bouwmaterialen verminderen, circulair gaan bouwen, ontwerpen en ondernemen.

We moeten doelen en strategieën vaststellen voor duurzame, CO2-neutrale en veerkrachtige gebouwen. De bouwmaterialen- en bouwindustrie moeten zich inzetten om hun CO2-uitstoot in hun hele waardeketen te verminderen. In het congres willen we de urgentie uitdrukken, denkkaders meegeven en middels praktijkvoorbeelden inspireren.

Gegevens

Datum:
27 september 2023
Tijd:
12:00 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://vastgoedjournaal.nl/events/event/277/hoogbouwcongres-2023-the-carbon-clock-nbsp-is-nbsp-ticking

Organisator

Vastgoedjournaal
Telefoon
023-7434909
E-mail
events@vastgoedjournaal.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kinepolis Jaarbeurs
Jaarbeursboulevard 300
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden