Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Transitietour Circulaire Herontwikkeling

29 juni 2022 van 10:00 am tot 7:00 pm

NEVAP organiseert samen met: Bouwend Nederland, TVVL, NLingenieurs en de Bouwcampus in de laatste week van juni a.s. de Transitietour Circulaire Herontwikkeling. Hier nodigen we u/jou graag voor uit!

Het programma

Op deze dag (woensdag 29 juni) gaan we van 10:00-19:00 uur met een gemêleerd gezelschap, een mix van zowel young als ervaren professionals en met deelnemers van de verschillende brancheverenigingen, letterlijk on tour door Nederland. We doen dat met twee bussen en maken pitstops bij utiliteitsgebouwen waar iets unieks is gedaan op het gebied van circulariteit.

In de praktijk

Na alle opgedane inspiratie, komen de bussen op het terrein van de Bernhardkazerne in Amersfoort. Dit is de pilot locatie voor het revitaliseringsprogramma van het vastgoed van Defensie door de Rijksoverheid. Hier zal volgens plan zo’n 90 procent van de 140 gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor 18 nieuwe, grotere gebouwen. Waar mogelijk wordt circulair gebouwd. Op een deel van het kazerneterrein staan gebouwen die vallen onder ‘gemeentelijk monument’. De herontwikkeling/nieuwe mogelijke functies voor die 4 gebouwen is nog niet bepaald. Langs de grens van deze kant van het kazerneterrein zal de ‘westelijke ontsluiting’ van de stad worden aangelegd en zal er een verkeerstunnel worden gerealiseerd. Het gebied waar nu de toegangspoorten bevinden (waar dus ook de genoemde gebouwen in liggen) is een strategisch ontwikkelgebied waar gekeken kan/zou moeten worden of met behoud van het beschermde stadsgezicht en een maatschappelijke karakter een aantal openbare functies gerealiseerd kunnen worden.

Hier gaan de deelnemers in groepjes uiteen om met de opgedane kennis en hun eigen ervaring na te denken over de mogelijkheden van herontwikkelen van dit deel van het terrein.

Tweeledig doel

Het doel van Transitietour Circulaire Ontwikkeling is enerzijds meer leren over circulaire mogelijkheden bij herontwikkeling en anderzijds het verbinden van jong en oud over de vakgebieden (en branches) heen.

 

Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan deze actieve en bijzondere dag? Meld je dan aan bij Mayra Rijkse via m.rijkse@nevap.nl

Gegevens

Datum:
29 juni 2022
Tijd:
10:00 am tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://nevap.nl/agenda/transitietour-circulaire-herontwikkeling/

Organisator

NEVAP
Telefoon
030-6585002
E-mail
info@nevap.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden