Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GBC Symposium Klimaatadaptatie

16 februari 2023 van 1:00 pm tot 4:00 pm

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) richten hun programma in met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan (minder CO2 uitstoot), maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en wie pakt welke verantwoordelijkheid hierin?

Programma

Klimaatadaptieve maatregelen kunnen genomen worden in de buitenruimte, op/aan/in gebouwen en door particulieren: bij de medewerkers van GBC-participanten. Welke voorbeelden zijn er van maatregelen in de buitenruimte en welke rol kunnen GBC-participanten hierin spelen? Bij gebouwen komt de split incentive om de hoek kijken: wie (huurders, beheerder, eigenaar) investeert in projecten en wie profiteert? De verschillende doelgroepen worden tijdens het plenaire gedeelte en de break-outsessies aangesproken; bezoekers aan het symposium vertrekken aan het eind van de dag bewust van hun mogelijke rol in het vraagstuk en hoe ze deze in de praktijk kunnen brengen.

Partners

Dankzij de partners van het symposium (ABN Amro, APPM, Circl, Colliers, Donkergroep, Samen Klimaatbestendig (ministeries I&W en EZK), Sempergreen, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Zuidas-gemeente Amsterdam) kunnen we u deze inspirerende dag gratis aanbieden. Bovendien dragen zij bij aan een afwisselend en interactief programma. Begin 2023 worden details over het programma en de sprekers bekend gemaakt.

GBC’s & landelijk symposium

De kracht van Green Business Club (GBC) zit in het lokale: op praktische schaal vanuit gezamenlijke belangen met de buren aan de slag om het gebied te verduurzamen. Maar waar te beginnen en hoe tussentijds inspiratie op te doen? Juist daar komt Green Business Club Nederland om de hoek kijken met een jaarlijks symposium over een thema waar meerdere GBC’s aan werken. Zo brengen we kennis samen om te delen en helpen we elkaar verder in het DOEN.

Gegevens

Datum:
16 februari 2023
Tijd:
1:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/gbc-symposium-klimaatadaptatie-600

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Circl
Gustav Mahlerplein 1B
Amsterdam, 1082 MS Netherlands
+ Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

C the Future

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden