Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijshuisvesting Gezonder & Duurzamer met Data

16 februari 2023 van 1:30 pm tot 5:00 pm

Ruimte bieden aan de ontwikkeling en ambities van leerlingen in een snel veranderende samenleving. Dat is waar veel scholen zich voor inzetten. Maar, de onderwijssector kampt met een grootschalige opgave: gebouwen vragen om grootscheeps onderhoud en renovatie, de match tussen vastgoed, veranderende leerlingenaantallen en ontwikkelingen als gepersonaliseerd leren vereisen de nodige vernieuwing. Ook op het gebied van duurzaamheid en binnenklimaat valt nog veel winst te behalen. Kortom, de sector moet aan slag om de transitie te realiseren naar een leer- en werkomgeving die voldoet aan de eisen van leerlingen en docenten, nu en in de toekomst. Maar de oplossingen van ‘gisteren’ bieden geen soelaas meer voor de uitdagingen van vandaag. Dit roept vragen op over hoe de sector kan vernieuwen om ambities waar te maken en leerlingen en medewerkers passende (ontwikkel)ruimte te bieden opdat ze elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen. Concreet:

  • Hoe kan de onderwijssector baat hebben bij een data gedreven aanpak? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied?
  • Wie zijn de stakeholders en wat is de toegevoegde waarde voor alle partijen?
  •  Hoe zorgt u ervoor dat visie, uitvoering en beheer nauw op elkaar aansluiten?
  • Hoe verbindt het ‘smart building’ concept de verschillende leveranciers en interne diensten en zorgt dit voor toegevoegde waarde?
  • Hoe maakt u een optimale analyse van de wensen, behoeften en drijfveren van de (eind)gebruikers? En wat betekent dit concrete voor uw nieuwe huisvestingsstrategie?
  • Hoe richt u op slimme wijze het hoofddoel en de prestaties van het gebouw in?
  • Hoe gaat u om met zaken als: de menselijke maat (cultuur en gedrag), privacy en beveiliging en  schaalbaarheid?

Voor de antwoorden op deze vragen – en meer – nodigt PPS Netwerk Nederland, in samenwerking met Draaijer, SPO Utrecht, experts vanuit praktijk, beleid en wetenschap u uit bij te dragen aan de interactieve strategische workshop over hoe u uw besluitvormingsprocessen optimaliseert om met minder middelen meer waarde uit uw assets te behalen. De workshop: Onderwijshuisvesting Gezonder & Duurzamer door Data vindt plaats op 16 februari 2023 in Utrecht.

Na afloop van de strategieworkshop heeft u inspiratie, praktische handvatten en antwoorden op uw meest prangende vragen rondom de actuele ‘stavaza’ van thema’s, uitdagingen en kansen bij het versnellen van de uitrol van uw data gedreven aanpak.

 

PRAKTISCHE INFO

Datum: donderdag 16 februari 2023
Tijd: 13:30 – 17:00 uur (inloop vanaf 13.00 uur. Het programma wordt afgesloten met een borrel.)
Locatie: SPO Utrecht
Doelgroep: Gemeenten, provincies, rijksoverheden, zorg- en onderwijsinstelling, woningcorporaties.
Kosten: kosteloos voor doelgroep. (Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Gegevens

Datum:
16 februari 2023
Tijd:
1:30 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ppsnetwerk.nl/opleidingen-events/workshop-onderwijshuisvesting-gezonder-duurzamer-met-data/

Organisator

PPS Netwerk Nederland
Telefoon
030- 303 9760
E-mail
info@ppsnetwerk.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

SPO Utrecht
Orteliuslaan 871
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

C the Future

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden