Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Circulariteit

2 juli 2020 van 3:00 pm tot 6:00 pm

€ 395

Dag van de Circulariteit

Circulariteit. Natuurlijk zijn we daarmee bezig. Maar het concreet toepassen is nog niet zo eenvoudig. Waar begin je? Hoe kom je tot een visie en hoe geef je die visie handen en voeten? Wat zijn feiten, wat zijn fabels en wat zijn inspirerende praktijkvoorbeelden?

We hebben de Dag van de Circulariteit opgesplitst. We sturen acht verschillende onderwerpen digitaal naar je toe. Hoe leuk om alvast een kijkje te nemen in het thema circulariteit op een andere manier dan je van ons gewend bent? Vervolgens komen we op 2 juli van 15.00u tot 18.00u fysiek samen in Dome-X in Oss en gaan we verder het gesprek aan over dit thema. Kennisdeling vinden wij namelijk heel belangrijk, het liefst op een interactieve manier én samen met elkaar.

Tijdens de Dag van de Circulariteit gaan we op zoek naar verdieping binnen dit thema. Dat doen we in het plenaire gedeelte onder andere samen met oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel, die aan de wieg stond van Eindhovens ontwikkeling tot slimste regio ter wereld. Hij stelt het overheidsbeleid rondom circulair bouwen ter discussie en gaat op zoek naar manieren waarop de sociale woningbouwsector gezamenlijk meer invloed, handelingsruimte én daarmee innovatie kan realiseren. Meer weten over Rob van Gijzel en zijn achtergrond? Lees dan hier een interview met hem. Vervolgens laat ‘Struikrover’ Bernice Kamphuis zien dat circulair denken en voorál doen op verschillende manieren kan. Zelf begon Kamphuis ooit met een gedurfde guerilla actie rondom groen in sloopgebieden. Inmiddels wordt ze veel gevraagd bij sloop-nieuwbouwprojecten. Meer weten? Lees dan dit leuke artikel, over de initiatieven van Bernice en enkele andere duurzame dames.

Gegevens

Datum:
2 juli 2020
Tijd:
3:00 pm tot 6:00 pm
Kosten:
€ 395
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.renda.nl/dagvandecirculariteit

Organisator

Aeneas Media
Telefoon:
073 - 2051010
E-mail:
info@aeneas.nl
Website:
www.aeneas.nl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!