Bouw beurzen – Overzicht van bouwbeurzen Nederland, België en Duitsland

Bouw beurzen – Welke bouwbeurzen Nederland, België en Duitsland zijn er?

Bouw beurzen Nederland, België en Duitsland: hedendaags vinden er veel verschillende bouwbeurzen plaats. Diverse bouwbeurs organisaties zoals RAI, Jaarbeurs en Easyfairs organiseren verschillende bouwbeurzen voor de bouwsector en consumentenmarkt. Ook leggen zij de focus op verschillende doelgroepen waardoor er grote verschillen zijn in aandachtsgebieden. Maar welke bouw beurzen Nederland, België en Duitsland zijn er allemaal? Voor een compleet overzicht kan je in onze bouw agenda kijken. We zetten een aantal bouwbeurzen op een rij:

BouwBeurs is de grootste en meest complete vakbeurs voor de uitvoerende bouw. Op de BouwBeurs vind je live demonstraties, nieuwe en innovatieve producten, oplossingen voor de bouwopgaven van morgen en volop entertainment. Tijdens de BouwBeurs is er ook speciaal aandacht voor Architecten en Bouwkundig Ingenieurs.

De ESEF Maakindustrie is de bouw vakbeurs voor engineering, productontwikkeling en toelevering, wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Tegelijk met de ESEF Maakindustie vindt ook de Technishow plaats, de vakbeurs voor productietechnologie. Beide bouw beurzen Nederland zijn zeer toonaangevend in de Benelux. ESEF Maakindustrie is het platform voor slimme maakoplossingen waar samenwerkingen ontstaan tussen toeleveranciers en makers van innovatieve (eind)producten. TechniShow is de bouwbeurs op het gebied van industriële productietechnieken, bewerking en verwerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen

Bekijk hier de agenda met alle bouw beurzen »

Duurzaam Verwarmd is een vakbeurs in de bouw voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is deze bouwbeurs Duurzaam Verwarmd een uitstekende plek waar alle vragen worden beantwoord over verwarming, koeling en ventilatie.

Installatie & Elektro Vakbeurs is een plek voor E, W en Totaal-installatiebedrijven om nieuwe oplossingen te ontdekken en kennis op te doen binnen de installatietechniek. Installatie & Elektro Vakbeurs is een combinatie van twee vakgebieden. Installatie is op deze bouwbeurs het platform voor leveranciers, distributeurs, fabrikanten en groothandels uit de werktuigbouwkundige installatiebranche. Elektro is het platform voor (toe)leveranciers, producenten en groothandels uit de elektrotechnische installatiebranche.

AMB is de bouwbeurs voor metaalbewerking. Denk hierbij aan metaalbewerkingsmachines, robots en metaalverwijderingsmachines. AMB vind plaats in Duitsland.

Safety&Health@Work is de vakbeurs voor professionals voor wie gezond en veilig werken dagelijkse prioriteit is. Het gaat om directieleden, veiligheidsdeskundigen, preventiemedewerkers, ARBO-specialisten, inkopers, facility managers, QHSE-managers, HR-functionarissen en brandpreventie medewerkers. De vakbeurs Safety&Health@Work vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

De Second Home Beurs wordt jaarlijks bezocht door ruim 18.000 kopers om de eerste stap te zetten naar een aankoop van een tweede huis. Second Home Beurs vind meerdere keren per jaar plaats op verschillende locaties in Nederland en België.

EXPO REAL is Europa’s grootste vastgoedbeurs, conferentie en netwerkevenement. EXPO REAL is de ideale gelegenheid voor bezoekers om internationale vastgoedprojecten te initiëren en helpt hun netwerk in de vastgoedsector te onderhouden en uit te breiden.

Energie vakbeurs is het platform voor warmte, elektriciteit en energiebesparing. Op Energie vakbeurs vindt u ontwikkelingen op het gebied van inkoop en verkoop van energie, verbruiksbesparende maatregelen voor productieprocessen in de industrie, verbruiksbesparende maatregelen voor gebouwen, duurzame energie, energiemanagement, elektrische mobiliteit en wet- en regelgeving / subsidies.

Prefab is een bouwbeurs en kennisplatform voor professionals geïnteresseerd in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Prefab draagt bij aan kennisdeling en zakendoen en ondersteunt daarmee de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.

Vakbeurs Bouw Compleet hanteert thema’s: Constructie algemeen, Veilig werken, Beton & Ruwbouw en Gereedschap & Afbouw. De bouwbeurs Bouw Compleet is zeer breed.

Bekijk hier de agenda met alle bouw beurzen »

Welding Week is de vakbeurs voor verbindingstechnieken zoals lassen, lijmen en snijden. Welding Week is powered bij NIL en vindt gelijktijdig plaats met METAVAK, de vakbeurs voor de metaalbewerking.

Techni-Mat is een veelbelovend bouwbeurs voor professionals uit de branches infra en ruwbouw. Het kennisprogramma van Techni-Mat zijn onder andere circulair bouwen, klimaatrobuust ontwerpen, verduurzaming, digitalisering, veiligheid en onderhoud van bruggen en wegen. Er zijn bouw workshops over robuuste watersystemen, het aanleggen van voet- en fietspaden in gietasfalt, de beheersing van asbest, nieuwe betonnormen en laag temperatuur asfalt.

Worksafe vakbeurs biedt de laatste inzichten en oplossingen op het gebied van veilig werken. Deze bouwbeurs geeft meer inzicht in procesveiligheid als de zachte kant van veiligheid: veiligheidscultuur, assessment en ontwikkeling. Worksafe vakbeurs vindt plaats in Namur.

De Nationale Staalbouwdag is de jaarlijkse bouwbeurs voor alle beslissers in de brede Nederlandse (staal)bouw: van opdrachtgevers, architecten en constructeurs tot en met aannemers, staalbouwers en toeleveranciers. De Nationale Staalbouwdag brengt onderwerpen over het voetlicht van onder meer coaten en verzinken, verbindingsmiddelen, ontwerp- en rekensoftware, engineeringsdiensten, vloersystemen, gevel- en dakproducten, stalen halffabrikaten, staalbewerking en staalbouw.

De Dutch Design Week (DDW) vindt elk jaar in oktober plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert de Dutch Design Week onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

De Dutch Green Building Week is al jaren de bouwbeurs voor duurzaam bouwen en ontwikkelen geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Het jaarthema en tevens het thema van de Dutch Green Building Week is MADE IN HOLLAND.

Glasstec is de belangrijkste bouw vakbeurs voor de glasindustrie ter wereld. Of het nu gaat om glasproductie, verwerkingstechnologieën, nieuwe glasproducten of innovatieve ambachtelijke verwerking: je vindt het terug op Glasstec.

Offshore Energie is Europa’s toonaangevende bijeenkomst van de gehele offshore energie industrie en biedt ruimte om te netwerken met hooggekwalificeerde experts en professionals over de hele wereld. Offshore Energie is de bouwbeurs voor offshore olie & gas, offshore wind en maritieme energie.

Bekijk hier de agenda met alle bouw beurzen »

EuroBLECH is de internationale beurs voor plaatbewerkingstechnologie en vindt plaats in Hannover (Duitsland). EuroBLECH bestrijkt als verticale bouw vakbeurs ter wereld de gehele plaatbewerkingstechnische keten: plaatwerk, halffabrikaten en eindproducten, handling, scheiding, vormgeving, flexibele plaatbewerking, verbinden, lassen, buis-/snijbewerking, oppervlaktebehandeling, verwerking van hybride structuren, gereedschappen, machine-elementen, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM-systemen, fabrieksuitrusting en R&D.

Building Holland vakbeurs voor de bouw- vastgoed- en installatiesector. De vakbeurs Building Holland behandelt onderwerpen zoals circulair bouwen, de Energietransitie, het verhogen van de leefbaarheid en ‘slimheid’ van gebouwen.

HoutPro+ vakbeurs is een driejaarlijkse event voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren in Nederland. De vakbeurs HoutPro+ heeft een missie: een mooi, representatief aanbod samenbrengen voor de professionele gebruiker van houtbewerkingsmachines, plaatmaterialen, diverse toelevering, automatisering en gereedschappen.

SGA Vakdagen is dé ontmoetingsplek voor de schilder-, glas- en afbouwbranche. Op de vakbeurs zijn fabrikanten, importeurs, leveranciers, groot- en tussenhandelaren in producten en diensten vertegenwoordigd uit onder meer de natte afbouw, droge afbouw, paint en beglazingsmaterialen.

BouwXPO vakbeurs is de grootste bouwbeurs van West-Vlaanderen. BouwXPO bundelt gedurende 3 dagen opnieuw de belangrijkste aanbieders/specialisten uit de branche onder één dak: van woningbouwbedrijven, makelaars en interieurbedrijven tot producenten, verdelers en installateurs van (ver)bouwmaterialen, -producten en -diensten en dit in de ruimste zin van het woord. Zowel voor de bouw, renovatie als inrichting van uw woning kan u op BouwXPO terecht.

Betondag is de vakbeurs voor de betonindustrie. De Betondag wordt georganiseerd door de Betonvereniging. De Betondag is het jaarlijkse ontmoetingspunt van betonminnend Nederland en al jarenlang een begrip in de (beton)bouwwereld.

De bouwbeurzen Tube en Wire vinden in Duitsland plaats. Tube is de internationale vakbeurs voor de buizenindustrie en Wire is de Internationale Draad- en Kabelbeurs. Beide bouw beurzen vinden tegelijkertijd plaats in Messe Dusseldorf.

BAU is ’s werelds grootste bouwbeurs voor architectuur, materialen en systemen. Ontdek wat de bouwsector beweegt. BAU communiceert over de toekomst van de bouw. BAU laat architecten en planners de nieuwste bouwmaterialen en -technologieën zien, ervaren hoe ze werken en ontdekken hoe ze deze in toekomstige projecten kunnen gebruiken. Dat omvat nieuwe materialen en materiaalcombinaties met nieuwe eigenschappen en nieuwe technologieën.

InfraTech is de vakbeurs voor de infrasector. De vakbeurs is een kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. De beursvloer van InfraTech is ingedeeld in vier overzichtelijke thema’s die een segment binnen de infrastructuur vertegenwoordigen: Infra, Water & Riolering, Openbare Ruimte & Mobiliteit en Infra & Innovatie.

Bekijk hier de agenda met alle bouw beurzen »

Infra Relatiedagen vakbeurs voor grond-, weg- en waterbouw professionals. De bezoekers van Infra Relatiedagen zijn veelal medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, (onder)aannemerij, projectontwikkelingsbureaus en architecten.

De vakbeurs Openbare Ruimte is het event voor alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Alle denkbare producten en diensten voor openbare ruimte komen aan bod op de vakbeurs Openbare Ruimte: Sport, Spel & Recreatie, Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Bouw & Infra, Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer.

De bouw beurzen Aqua Nederland en RioleringsVakdagen vinden tegelijkertijd plaats in Evenementenhal Gorinchem. Aqua Nederland Vakbeurs is de enige nationaal georiënteerde waterbeurs waar u drie dagen lang kunt netwerken met professionals uit de waterbranche. De RioleringsVakdagen legt de focus op rioolbeheer en stedelijk watermanagement.

Maintenance NEXT is de belangrijkste vakbeurs voor iedereen die te maken heeft met industrieel onderhoud. Maintenance NEXT toont drie dagen lang het beste wat de onderhoudssector in de industrie te bieden heeft.

Hannover Messe vakbeurs: van individuele componenten tot de complete intelligente fabriek, maar ook actuele trends zoals energie-efficiëntie, lichtgewicht constructie en additive manufacturing. Bij Hannover Messe krijgt u een compleet beeld van de industriële waardevermeerdering onder één dak. Ontdek tal van productinnovaties en de nieuwste technologie.

De drie bouw beurzen Materials, Eurofinish en Surface bieden een compleet overzicht van de gehele keten: van grondstof tot en met gerealiseerd product. Waar Materials zich sterk focust op de rol van materialen in het succes van een product, verbinden Eurofinish en Surface professionals die zich bezig houden met oppervlaktetechnieken. Daarom gaan deze drie bouw beurzen door als één: Materials+Eurofinish+Surface.

Beurs Eigen Huis is het vertrekpunt voor iedereen met (ver)bouw- of woonplannen. Een steengoed ontwerp van je nieuwe huis, een helder lichtplan voor je slaapkamer, duurzame ontdekkingen om je woning toekomstbestendig te maken. Beurs Eigen Huis verbindt je met meer dan 250 bijzondere makers, leveranciers en adviseurs. Het is de plek om je te laten inspireren en (ver)bouw- of woonplannen concreet te maken.

De bouw beurzen Blechexpo en Schweisstec vinden eens per twee jaar plaats in het beurscentrum van de deelstaat Stuttgart (Landesmesse Stuttgart) en zijn samen het enige evenement ter wereld dat zich bezighoudt met de complementaire technologieën van plaatbewerking en verbindingstechniek. zie ook Blechexpo.

Bekijk hier de agenda met alle bouw beurzen »

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Aankomende evenementen

AMB

Welding Week

Metavak

C the Future

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden